PEPPI PITKÄTOSSU, VAAHTERAMÄEN EEMELI JA MUURLA

Peppi Pitkätossu ja Vaahteramäen Eemeli ovat Astrid Lindgrenin kirjoista tuttuja satuhahmoja. Muurla lanseerasi Peppi Pitkätossu -emalituotesarjan vuonna 2015 ja Vaahteramäen Eemeli -emalimukit vuonna 2017.

ASTRID LINDGREN

Astrid Anna Emilia Lindgren (1907-2002) oli maailmankuulu ruotsalainen lastenkirjailija. Hänen tunnetuimpia satuhahmojaan ovat Peppi Pitkätossu, Vaahteramäen Eemeli, Ronja Ryövärintytär ja Katto-Kassinen. Hänen muista teoksistaan tunnetuimpia ovat Mio, poikani Mio ja Veljeni Leijonamieli. Astrid Lindgrenin kirjoja on myyty yli 144 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti.

ELSA BESKOW JA MUURLA

Muurla lanseerasi vuonna 2017 Elsa Beskowin kuvituksiin perustuvat emali-, lasi- ja kynttilätuotesarjan. Raikkaat ja herkät kuvitukset koristavat emali-, lasi- ja kynttilätuotteiden pintaa tuoden väriä kattaukseen.

ELSA BESKOW

Elsa Beskow (1874-1953) oli ruotsalainen kuvittaja ja kirjailija. Hän kuvasi tarkkanäköisesti sekä rakastettavasti luontoa, pienen lapsen maailman, arkipäivän tapahtumien, leikkien ja satujen kautta. Elsa Beskowin teokset ovat tulleet tunnetuksi maailmanlaajuisesti ja hän on toiminut inspiraation lähteenä monille muille taiteilijoille. Hänen tunnetuimpia kirjojaan ovat Täti Vihreä, Täti Ruskea ja Täti Sinipunainen, Tonttulan lapset, Satu pikku pikku eukosta ja Ollin hiihtoretki. Hän kirjoitti ja kuvitti nelisenkymmentä lastenkirjaa; suomeksi niitä on ilmestynyt 29.

MUUMI JA MUURLA

Muurla lanseerasi ensimmäisen Muumi-tuotesarjan vuonna 2009. Sarja sai jatkoa Muumi-emalimukeista vuonna 2011, joka on edelleen Muurlan myydyin sarja. Emalimukisarja täydentyi myöhemmin lautasilla, kulhoilla ja kokkaustuotteilla. Vuonna 2013 lanseerattiin ainutlaatuiset Muumi -lasilautaset, jotka tehdään vielä tänäkin päivänä käsityönä Suomessa.

TOVE JANSSON

Tove Jansson (1914-2001) oli suomenruotsalainen kirjailija ja kuvataiteilija, sekä Muumien luoja. Ensimmäinen Muumi-kirja julkaistiin 1945. Tähän päivään mennessä hänen kirjojaan on käännetty 44 kielelle. Ensimmäinen tv-animaatio tehtiin 1969 ja siitä lähin eri animaatioita on esitetty yli 100 maassa.  Muumihahmot ovat seikkailleet Muurlan tuotteissa jo vuodesta 2009.

Miten sen teemme?

Muurlan lasitehdas perustettiin vuonna 1974.

Miten sen teemme?