Elsa Beskow on Ruotsin tunnetuimpia lastenkirjailijoita ja kuuluu Ruotsin lastenkirjallisuuden perustajiin. Hän kirjoitti ja kuvitti nelisenkymmentä lastenkirjaa, suomeksi niistä on ilmestynyt 29.

Arvioitu paloaika 60 h. Tuoksuton.

Elsa Beskow syntyi 1874-1953 Tukholmassa.  Hänen perheeseen kuuluivat äiti, isä, neljä siskoa ja veli. Kun Elsa oli 15 vuotias hänen isänsä kuoli ja perhe muutti äidin sisarusten luokse, jossa he kaikki elivät yhdessä. Elsan tädistä ja enosta tulivat tosielämän inspiraation lähteet Täti Vihreälle, Täti Ruskealle, Täti Laventelille ja Setä Siniselle.
Elsa Beskowin kuvat dominoivat kuvakirjojen taidetta melkein 50 vuotta ja monet tämän päivän kuvataiteilijat ovat saaneet inspiraationsa hänen taiteestaan. Vuonna 1952 Elsa Beskow palkittiin Nils Holgerssonin palkinnolla. Elsa Beskow -palkinto myönnetään vuosittain edellisen vuoden parhaasta lasten kuvakirjasta tai parhaiten kuvitetusta lastenkirjasta. Ensimmäisen kerran se myönnettiin 1958, jolloin sen sai Tove Jansson.
Elsa Beskow on Ruotsin tunnetuimpia lastenkirjailijoita ja kuuluu Ruotsin lastenkirjallisuuden perustajiin. Hän kirjoitti ja kuvitti nelisenkymmentä lastenkirjaa; suomeksi niistä on ilmestynyt 29.

Suosittelemme myös

Muurla, Elsa Beskow, kynttilä
ELSA BESKOW KYNTTILÄLYHTY PYROLA 12CM
Upeat Elsa Beskow tuotteet perustuvat kirjailijan lasten satuihin.
14,90 €
Muurla, emali, Elsa Beskow
Elsa Beskow Flower People emalimuki 3,7 dl
Upeat Elsa Beskow emalituotteet perustuvat kirjailijan lasten satuihin.
12,90 €
Muurla, juomalasit, Elsa Beskow
Elsa Beskow juomalasi 27cl 2 kpl/pkt Kukat
Upeat Elsa Beskow tuotteet perustuvat kirjailijan lasten satuihin.
8,90 €
Muurla, emali, Elsa Beskow
Elsa Beskow Vegetable People emalimuki 3,7 dl
Upeat Elsa Beskow emalituotteet perustuvat kirjailijan lasten satuihin.
12,90 €