Muurla

Muurla Design Marketing Oy suunnittelee, myy ja markkinoi käyttö-, sisustus- ja lahjatavaroita.

Muurla on viime vuosina vahvistanut osaamistaan ja tuotantoaan Muumi-, Peppi Pitkätossu- ja Mutts -lisenssituotteiden parissa. Muurlan tuotteet ovat laajalti myynnissä koko Suomessa kattaen noin 1000 myyntipistettä.

Vientiä Muurlalla on Pohjoismaihin, Japaniin, Englantiin, Hong Kongiin, Etelä-Koreaan ja Yhdysvaltoihin.

Oman valikoiman lisäksi Muurla tekee Private Label -tuotteita avainasiakkailleen. Tuotteet voidaan valmistaa emalista, puusta tai lasista asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Vuodesta 1974

Muurlan lasitehtaan perustivat v. 1974 Jaakko Uoti,  insinööri Juhani Ruuskanen, DI Kalevi Lystimäki, lasinpuhaltajat Pertti ja Olli Kähönen sekä suunnittelija Tauno Wirkkala.

Muurlan toiminnassa omalla tuotannolla ja suunnittelulla on aina ollut keskeinen rooli. Useat Kähösen veljesten suunnittelemat  käsityöt ja suupuhalletut linnut ovat edelleen yhtiön tuotannossa Muurlan lasitehtaalla. Yhtiön lasituotteiden tuotekehitys ja mallinnos tapahtuu edelleen omien lasinpuhaltajien toimesta Muurlassa, vaikka tuotantoa on nyt myös muualla Euroopassa. Muurlan sisaryhtiöllä, Suomen Viilupuu Oy:llä, on tarjottimien ja muiden viilupuutuotteiden valmistukseen erikoistunut tehdas Pieksämäellä, jossa valmistetaan mm. Angry Birds tarjottimet ja muut puutuotteet.

 

Jatkuva parantaminen - hyvästä parempi

Muurlan liiketoiminnan johtoajatuksena on oma suunnittelu, suomalainen tekeminen ja tuotanto, joka tapahtuu vain korkeimmat kansainväliset standardit täyttävissä ja Muurlan erikseen auditoimissa yhteistyötehtaissa. Näin toimien voimme varmistaa, että Muurlan omat - ja lisenssituotteet valmistetaan työ-ja ympäristöolosuhteissa ( esim. Smeta-standardi), jotka täyttävät maailmanlaajuisten lisenssoijien, kuten Disneyn edellyttämät korkeimmat vaatimukset.

Muurla on viime vuosien aikana kehittänyt lähes unohtuneesta emalista teknisesti nykyaikaisen, tiukimmat kansainväliset elintarvikevaatimukset täyttävän tuotesarjan. Emali toimii Muurlan oman suunnittelun esimerkkinä, kuinka perinteinen materiaali voidaan herättää asiakkaiden suosioon uusilla ideoilla ja korkealaatuisella teknisellä tuotanto-osaamisella.

Muurlan lasitehtaan tuotantoprosessissa ympäröivällä luonnolla on aina ollut oma roolinsa innoittajana, alkaen suunnittelusta jatkuen korkealaatuiseen ja ympäristöystävälliseen tuotantovaiheeseen. Takeena tästä ovat Muurlan tuotteiden lyijyttömyys ja kierrätettävät pakkaukset. Käsintehdyt ja kotimaiset, vanhaan lasinpuhallustaitoon sekä vahvoihin perinteisiin pohjautuvat tuotteet ovat jo löytäneet paikkansa ympäri maailmaa.